SKÖTSELRÅD


* Det viktigaste är att sätta om ditt löshår i tid! Beroende på vilken metod du har så ska omsättning ske var 6-8 vecka. 

* Det är viktigt med bra produkter och produkter som är avsedda för löshår. Vi säljer inga specifika produkter till just vårat löshår men vi rekommenderar att man köper schampoo/balsam som inte innehåller syra dvs. sulfater/paraben/sodium. Schampop ska inte heller innehålla tillgjorda frukt extrakt, protein eller keratin. Alla dessa saker får löshåret att torka ut och börja trassla. Ett ex. på märken som inte har dessa ämnen i sina produkter är "Milkshake schampoo/balsam - integrity".

* När du tvättar ditt hår så använd inte schampoo på löshåret om du inte behöver. Det räcker med att schamponera ditt eget hår och sedan låta schampot rinna ner på/över löshåret. Då bibehåller du kvaliteten på löshåret mycket längre. Om du vill schamponera löshåret ibland så rekommenderas det att du kramar/klappar in produkten INTE gnuggar. 

* Inpackning ska läggas efter schampoo, låt den gärna sitta i en stund då löshåret behöver mycket fukt/näring. Efter inpackningen lägger du balsam. Beroende på vilken löshårsmetod du har så behöver du vara försiktig så inte fästerna får balsam på sig. Detta är extra viktigt om du har löshår som sitter fast med lim (ex. keratinvax eller tejphår).

* Efter duschen ska du torka håret varsam med handduk. Klappa/krama håret torrt GNUGGA INTE.

Vill du torka dina fästen/löshåret med hårfön är det okej MEN inget måste. Håret mår bäst av att självtorka, så kan du låta håret göra det är det att föredra. Vi rekommenderar att alltid lägga in leave-in produkter efter dusch med mycket näring och fukt. Ett ex. på bra produkter för detta är "Milkshake incredible milk och Milkshake whipped creme". Dessa 2 produkter har värmeskydd och fukt samt drar ihop frizz på ditt löshår.

* Gå inte och lägg dig med blött hår. Om du gör det så är det på egen risk och vi tar inget ansvar för detta. Sov gärna i lös fläta eller en låg hästsvans.

* Vi rekomederar att platta igenom löshåret noga med borste och tunna passer ibland. Om du orkar göra det efter varje dusch (när håret har torkat) så är det bra, då håller det längre. Detta är också för att man drar ihop hårets frizz och då får du glans tillbaka i löshåret som gör att löshår inte trasslar/ser frizzigt ut.

* När du använder värmeverktyg ska du ALLTID använda värmeskydd och så låg värme på stylingverktyget som möjligt. 

Låg värme - Lång livslängd på löshåret. Hög värme - Mindre livslängd på löshåret.

* Borsta alltid håret morgon och kväll med en hårborste anpassad för löshår ex. "tangle teaser". Borsta även håret innan du ska tvätta det. Borsta alltid håret i nedåt gående riktning. Börja med topparna om det är trassligt och borsta sedan mitten och ner för att sedan borsta ända från botten ner till topparna.

* Undvik gärna att ha håret instoppat under ex. en huvtröja. När håret ligger och gnuggar under din luva kan du gnugga håret trassligt. Sätt istället upp håret.

* Undvik Saltvatten och klor. Detta förstör ditt löshår. Om du skulle komma i kontakt med någon av dessa så tvätta håret noggrant och så snart du kan. Låt inte löshåret torka in med saltvatten eller klor. Detta gör håret mycket strävt samt kan få ljusa färger att bli gröna.

* Alla våra löshår går att färga MEN PÅ EGEN RISK! Vi ansvarar inte för någon typ av färgning och det går inte att reklamera en färgad produkt. Vi rekommenderar alltid att du vänder till en utbildad frisör vid färgbehandlingar.Vid övriga frågor och funderingar är du välkommen att skriva till oss!

info@buybeauty.se